Ochtendritueel ‘True to me’

10 feb 2020Emoties, Mindset, Olietips0 Reacties

Vind jij het vaak lastig om bij jezelf te blijven? Of laat je je regelmatig beïnvloeden door de normen en waarden van anderen, waardoor je die van jezelf  wel eens vergeet? Dan is dit fijne ochtendritueel dat ik onlangs samengesteld heb, iets voor jou. Ik heb dit ochtendritueel ‘True to me’ genoemd.

Neem even een fijn moment voor jezelf en gebruik de volgende drie oliën op de manier zoals beschreven en doe vervolgens de oefening die staat bij punt 4.

Doe dit bijvoorbeeld een maand lang elke dag. Het kost maar een paar minuutjes. En voel dan maar eens wat dat met je doet en wat het je brengt.

1. Frankincense op je kruin

Doe een druppel Frankincense op je kruin. Deze olie zorgt ervoor dat je aandacht bij jezelf blijft. Ik zie de werking van Frankincense altijd voor me als een soort lange bundel van licht waar ik in sta. De energie stroomt vanuit de aarde door mij heen, richting het universum en weer terug. Zonder dat het afwijkt naar links, rechts, voor en achter. Alleen naar boven en beneden. 

 

2. Rosemary op je hartgebied

Doe een druppel Rosemary op je hartgebied. Deze olie helpt je om trouw te blijven aan jezelf. Wat vind jij belangrijk? Wat wil jij? Wat zijn jouw normen en waarden? Deze olie kan je helpen jouw visie niet te laten vertroebelen door mensen om je heen die hun waarheid (soms onbewust) aan jou opdringen.

 

3. Northern Lights Black Spruce 

Doe een druppel Northern Lights Black Spruce op je stuitje. Deze olie zorgt ervoor dat je goed geaard bent en blijft. Daarnaast kan het je helpen het beste uit jezelf te halen. Het helpt je op het juiste pad te blijven om jouw dromen waar te maken en je doelen te bereiken.

4. ‘True to me’ oefening

Heb je je olietjes gesmeerd? Ga daarna dan even rustig zitten op bijvoorbeeld je bedrand met je ogen gesloten en voel even hoe jij je nu voelt. Zeg/denk/voel: “Dit ben ik”. Onthoud dit gevoel. En als je je gedurende de dag even niet zo lekker voelt, omdat je je mischien hebt laten afleiden of beïnvloeden door mensen of situaties van buitenaf, dan ga je weer terug naar dat gevoel dat je had op de bedrand. “Dit ben ik en al het andere laat ik los, want dat hoort niet bij mij.”

Wat doet dit met jou?

Mocht je graag meer informatie willen of een advies op maat? Boek dan een gratis gesprek met me via de knop hieronder.