10 adhd wist je datjesΒ 

Op facebook en instagram had ik 10 weken lang Wist Je Datjes op het gebied van ADHD.
πŸ’₯
Gewoon, omdat ik dat leuk vind en ik natuurlijk hoop dat je er wat aan hebt. Al is het maar voor mensen zonder ADHD om de ander te begrijpen en anders naar ADHD te kijken. Of misschien heb je zelf wel ADHD en worstel je er een beetje mee. Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat je nog niet weet dat je ADHD hebt, maar dat je wel dingen herkent.
πŸ’₯
Ik probeer het altijd luchtig te houden en het ook met een beetje humor te benaderen. Ben je benieuwd? Hieronder heb ik ze alle 10 voor je uitgewerkt.Β 
πŸ’₯
Veel leesplezier,

Cindy

info@puurcindy.nl
www.puurcindy.nl

#wistjedat #ADHD #PuurCindy #rustinjehoofd #accessbars #reiki #adhdkwaliteiten #voorkomburnout #positievemindset #mindfulness #adhdemmen #voorkomoverprikkeling #overprikkeling #adhdwistjedat #puurcindyemmen #rustinjehoofeninjelijf #klankschalen #klankschalenenadhd #metamorfosemassage #tss #eft #efttapping #sedona #loslaattechnieken #beterinjevel

 

1. Wist je dat…..je de hyperactiviteit bij ADHD niet altijd van de buitenkant kan zien?

ADHD Wist je dat nummer 1.
πŸ’₯
De H van ADHD staat voor hyperactiviteit.
πŸ’₯
Hyperactiviteit is het niet stil kunnen zitten, telkens een rusteloos gevoel hebben. Of veel praten. Het kan zijn dat je het moeilijk vindt om te ontspannen.
πŸ’₯
Hyperactiviteit is niet altijd van de buitenkant te zien. Maar dat wil niet zeggen dat het er niet is.
πŸ’₯
Sommige mensen onderdrukken de hyperactiviteit. Maar wat kan er dan gebeuren? Dan kan het natuurlijk zijn dat je het nog moeilijker vindt om te ontspannen.
πŸ’₯

En als je te lang gespannen bent, heb je kans dat het op een gegeven moment teveel wordt. Teveel drukte in je hoofd. Je kunt overprikkeld raken, overspannen zijn, burn-out krijgen…dat soort dingen.
πŸ’₯
Belangrijk is dus om te zorgen voor ontspanning en te zorgen dat je voldoende slaap krijgt.
πŸ’₯
Loop je vast en wil je weten hoe je ervoor kunt zorgen dat je rust in je hoofd krijgt, kunt ontspannen of heb je ondersteuning met slapen nodig? Neem dan even contact met mij op.
πŸ’₯

2. Wist je dat….. creativiteit een positieve eigenschap van ADHD is?

ADHD Wist je dat nummer 2.
πŸ’₯
1 van de positieve eigenschappen van mensen met ADHD is dat ze creatief zijn.
πŸ’₯
Creatief zijn wil niet alleen maar zeggen dat je goed bent in knutselen. Vaak denken mensen dat je dan CreaBea moet zijn of zo.Β 
πŸ’₯

Soms wel, soms niet. Creatief zijn kan ook op andere gebieden.
πŸ’₯

Zo zou je bijvoorbeeld creatief kunnen zijn in het bedenken van oplossingen. Of misschien ben je goed in acteren of het schrijven van stukken. Creatief op het gebied van muziek. Noem maar op.
πŸ’₯

3. wist je dat….er een grote kans is dat mensen met ADHD vaak te laat komen?Β 

 

ADHD Wist je dat nummer 3.
πŸ’₯
Ja, dat is wel een dingetje. Te laat komen. 🀭
πŸ’₯
Veel ADHD-ers hebben geen of weinig gevoel voor tijd. Dan is het lastig om op de afgesproken tijd op je afspraak te komen. Is het nou een hele belangrijke afspraak, dan is het van belang dat je toch echt wel op tijd komt.
πŸ’₯
In zo’n geval is het verstandig om jezelf aan te leren om dat aan te passen. Zet bijvoorbeeld 15 minuten voordat je weg moet een wekkertje.Β 
πŸ’₯
Dan heb je nog even de tijd om de laatste dingen te doen voordat je vertrekt. En misschien nog een wekkertje 5 minuten voordat je weg moet. Tegenwoordig heeft iedereen een telefoon waar zo’n functie op zit. Easy Peasy.
πŸ’₯

4. wist je dat…. doorzettingsvermogen hebben ook een positieve eigenschap is van ADHD-ers?Β 

 

ADHD Wist je dat nummer 4.
πŸ’₯
Weer een positieve eigenschap van mensen met ADHD: het hebben van doorzettingsvermogen.
πŸ’₯
Heb je vaak tegenslagen, dan heb je toch echt wel doorzettingsvermogen nodig om je weer te herpakken en door te gaan!
πŸ’₯

5. wist je dat….spullen kwijt zijn heel normaal is bij mensen met adhd?

 

ADHD Wist je dat nummer 5.
πŸ’₯
Ik wil natuurlijk niet beweren dat iedereen met ADHD altijd zijn spullen kwijt is. Maar het komt wel vaak voor bij ADHD-ers.
πŸ’₯
Wat handig kan zijn, is om een vaste plek te hebben voor bepaalde spullen. Maar ja, dan tackle je toch nog niet het probleem als je gauw afgeleid bent.
πŸ’₯
Het is wel handig om wat bewuster in het hier en nu aanwezig te zijn. De dingen die je doet met aandacht te doen. Dat zou je kunnen leren met Mindfulness.
πŸ’₯
Vraag naar de mogelijkheden om een workshop mindfulness bij mij te volgen. Dit kan op maat. Wij kijken dan wat jij nodig hebt en dan pas ik de workshop aan aan jouw behoeften.Β 
πŸ’₯

6. wist je dat….dyslexie vaak voorkomt bij mensen met Adhd?

 

ADHD Wist je dat nummer 6.
πŸ’₯
De letterlijke vertaling van dyslexie is: beperkt lezen. Ze noemen het ook wel woordblindheid.
πŸ’₯
Wist je dat 40% van de kinderen met ADHD ook dyslexie heeft? En andersom 35% van de dyslecten heeft ook ADHD.
πŸ’₯

7. wist je dat….mensen met adhd juist heel behulpzaam zijn?

 

ADHD Wist je dat nummer 7.
πŸ’₯
Mensen met ADHD staan erom bekend dat ze graag helpen. Over het algemeen zijn ze erg behulpzaam.
πŸ’₯

8. wist je dat….veel mensen met adhd moeilijk in slaap kunnen komen?

 

ADHD Wist je dat nummer 8.
πŸ’₯
Het hebben van slaapproblemen is voor veel ADHD-ers bekend. Terwijl die rust juist heel belangrijk is om weer te herstellen van de dingen die overdag zijn gebeurd en om even bij te tanken voor de volgende dag.
πŸ’₯
Wat heel belangrijk is, is om je hoofd leeg te maken. Dit zou je bijvoorbeeld door middel van een meditatie kunnen doen. Een diffuser met essentiΓ«le oliΓ«n zou eventueel ook ondersteunend kunnen werken.
πŸ’₯

9. wist je dat….een adhd-er lang door kan gaan?

 

ADHD Wist je dat nummer 9.
πŸ’₯
De ADHD-er kan lang door gaan.
πŸ’₯
Als ik dat dan lees, dan zie ik zo’n konijn van de reclame van een merk batterijen voor me die maar door blijft gaan met trommelen, terwijl zijn tegenstander erbij neer valt.
πŸ’₯
Terwijl een ander inkakt, is de energie van de ADHD-er nog niet op. Die gaat door.
πŸ’₯

10. wist je dat….adhd ook gewoon voorkomt bij bekende nederlanders?

 

ADHD Wist je dat nummer 10.
πŸ’₯
Dat meen je niet? Ja echt wel! Dat meen ik wel. Ook Bekende Nederlanders kunnen ADHD hebben. Zij zijn toch ook gewoon mens!
πŸ’₯
Zoals ik al eerder in deze serie heb aangegeven, kunnen mensen met ADHD juist heel creatief zijn.
Misschien hoor je nu heel vaak de negatieve kanten van ADHD, omdat andere mensen er bijvoorbeeld last van hebben. Maar wat ik zo mooi vind, is dat je de kwaliteiten van ADHD juist kunt inzetten in interessante beroepen.
πŸ’₯
Wist je dat Jochem Meyer, Dennis Weening, Charlie Luske, Tygo Gernandt en Jan Versteegh ook ADHD hebben? En dat zij juist hun creativiteit inzetten voor hun werk?
πŸ’₯
Dus…..laat je niet gek maken door alle negatieve uitingen van mensen over ADHD! Gebruik je kwaliteiten en laat ze een poepie ruiken. πŸ˜‰
πŸ’₯
Vandaag is het laatste ADHD wist je datje. De hekkensluiter van de serie. Ik vond het super leuk om te maken en hoop natuurlijk dat jij het ook leuk vond.
πŸ’₯
Hou je mijn site in de gaten? Wie weet wat ik nog meer voor jou in petto heb.
πŸ’₯
Loop je vast en heb je ondersteuning van mij nodig? Aarzel dan niet en neem contact met mij op. Ik werk zonder wachtlijst, dus je kunt snel aan de slag! Je hebt geen indicatie nodig.
Β 
Cindy
Β 
info@puurcindy.nl
πŸ’₯